Ontdek cultureel Barcelona

Barcelona is de hoofdstad van de regio Catalonië. Miljoenen toeristen bezoeken de stad om haar rijke architectuur, historie en de cultuur. Maar voor ieder wat wils, want ook voor het strand en het heerlijke eten zit je in Barcelona perfect. Deze bijzondere stad heeft zeker 1 miljoen inwoners. Dit maakt Barcelona dan ook de tweede stad van Spanje. Barcelona ligt aan de Middellandse Zee, aan de Costa del Maresme, waar het heerlijk vertoeven is voor de strandliefhebber. Heb je zin om een ander strand te bezoeken, dan zou je naar het noorden kunnen gaan, om je handdoekje in het zand te leggen aan de Costa Brava, of in het zuiden aan de Costa del Garraf.

Bezienswaardigheden in barcelona

Barcelona heeft veel te bieden. Bijvoorbeeld Parc Guëll. Parc Guëll is een prachtig karakteristiek maar ook groen park. Prachtige lanen met palmen en andere groene weelde, doorkruist door een bont versierde reuzenslang. Karakteristiek aan het park , zijn de prachtige mozaïek versieringen, die je overal in het stadspark tegenkomt. Wanneer je naar Barcelona gaat kan je de prachtige La Sagrada Familia basiliek niet missen. Dit imposante bouwwerk is hoe groots ook, nog steeds niet klaar. Inmiddels moeten de oudst gebouwde gedeelten alweer gerenoveerd worden. De bouw is afhankelijk van de giften van bezoekers. Andere bijzondere bezienswaardigheden zijn de Casa Batló, het Picasso Museum en de Ramblas.

Openbaar vervoer

Het is gemakkelijk om je met de metro te verplaatsen binnen Barcelona. Voor 2 euro heb je een los kaartje, waarmee je op verschillende lijnen kunt overstappen. Voor 12 euro heb je een 10 rittenkaart, waar je tevens samen gebruik van kunt maken. Lang wachten op de metro hoeft niet. Op zijn minst elke 6 minuten rijd er een metro, om te zorgen dat je snel van de ene bestemming naar de andere bestemming kunt reizen. Verder kan je binnen Barcelona ook prima reizen met de bus, tram en ook met de Taxi. Verplaatsen met het OV is binnen deze prachtige stad goed geregeld.

Barcelona Airport

Barcelona heeft natuurlijk ook een vliegveld, het is het 2e grootste vliegveld in Spanje, na die van de hoofdstad Madrid. Vliegveld Barcelona ligt vlakbij het dorpje El Prat, vandaar dat het ook wel Barcelona El Prat Airport wordt genoemd. Het vliegveld wordt continu verbeterd, na een uitgebreid en gratis WiFi netwerk is er nu ook een groot terminal 1 shopping center, met meer dan genoeg winkels en restaurants om je de hele dag te vermaken. Vervoer van het vliegveld bestaat uit de trein, de bus en de metro.