Geniet van bruisend Madrid!

Naast hoofdstad van Spanje, is Madrid ook een gemeente in het midden van het land. De stad Madrid is een metropool en heeft een inwonertal van meer dan 3 miljoen mensen. Tel daar nog eens alle toeristen bij op en je hebt een recept voor een bruisende stad met een rijke cultuur. Madrid is veelzijdig en is een centrum van rijke architectuur, historie, cultuur, maar ook eten gezelligheid en uitgaan. Madrid heeft vooral veel  mooie bezienswaardigheden in petto voor de toerist.

Bezienswaardigheden

Bijzondere bezienswaardigheden in Madrid zijn het Koninklijk Paleis (Palacio Real). Het Palacio Real, is indrukwekkend en is gebouwd op een ruimtelijk plein. Het Koninklijke Paleis van Madrid is ook nog eens de grootste ter wereld.  Ook zijn er in Madrid verschillende musea te bezoeken, waaronder het archeologisch museum en drie bijzondere kunstmusea; Museo del Prado, Museo Thyssen-Bornemisza en het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía. In deze musea zijn werken te zien van grote meesters. Ook geeft Madrid de mogelijkheid om je te laten genieten in het prachtige Retiro park. Het Retiro park is het grootste park van Madrid, maar ook van Spanje. Een bezoek aan het park is te combineren met een van de eerder genoemde musea. Aangezien ze al aan het park liggen, is dit een ideale combinatie. Maar een dagje genieten van het park wanneer het mooi weer is, is ook al een genot op zich.

Openbaar vervoer

Reizen met het openbaar vervoer binnen Madrid is goed te doen. Met de bus, tram, metro en ook met de taxi, kun je je makkelijk verplaatsen in deze prachtige stad. Het metro netwerk van Madrid is uitgebreid en lang wachten hoef je eigenlijk nooit. De metro’s rijden op zijn minst elke 6 minuten. Een los kaartje kost maar €2,-. Hiermee kun je op verschillende lijnen overstappen. Met een 10 rittenkaart bijvoorbeeld, kun je ook samen gebruik maken. Deze kost rond de €12,-. Je kunt vliegen naar Madrid via Madrid Airport. De luchthaven van Madrid is de grootste in heel Spanje.