Authentiek Malaga

Malaga is een prachtige en veelzijdige stad in Spanje. Het is de op 5 na grootste stad van Spanje en de grootste stad in de regio Andalusië. Rijk aan cultuur en genoeg te zien aan architectuur. Wanneer je als toerist Malaga bezoekt zult je genieten van het eten, de mooie straatjes, de zee maar ook van de musea. Kortom je zult je geen moment vervelen. Malaga ligt aan de middellandse zee aan de Costa del Sol en op maar 100 kilometer afstand van de Straat van Gibraltar. De stad heeft zomers een typisch mediterraan klimaat en de winters zijn er zacht, zo rond de 20 graden.

Bezienswaardigheden

Malaga heeft een groot aanbod van prachtige architectuur en andere bezienswaardigheden. Wanneer je naar Malaga gaat, moet je zeker een bezoek brengen aan Alcazaba Málaga. Een prachtige Moorse vesting. Deze vesting stamt uit de tijd van de Moorse overheersing in Malaga. Dit is dan  ook duidelijk terug te zien aan de Arabische figuren en tekens en rijkelijk versierde bogen. Ook is het uitzicht vanaf Alcazaba indrukwekkend. Andere prachtige bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn, zijn bijvoorbeeld het Gibralfaro kasteel, het Romeinse theater en de kathedraal van Malaga. Wanneer je zin hebt in iets anders, dan is er ook nog de optie om een paar prachtige musea te bezoeken. Erg leuk om te bezoeken is natuurlijk het Picasso museum, waar je de werken kunt zien van de grote meester Pablo Picasso. Ook interessant is het Carmen Thyssen museum of het Centre Pompidou.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer binnen Malaga is goed geregeld. Je kunt je zowel met bus als met trein verplaatsen. Er zijn verschillende bushaltes verspreid door de stad en twee busstations. Wanneer je met de trein wil reizen kun je gemakkelijk vanaf Malaga naar een van de kustplaatsen komen. Een andere leuke optie is om je met de fiets door Malaga te verplaatsen. Je kunt met het vliegtuig naar Malaga Airport. Dit vliegveld ligt niet ver van de stad Malaga vandaan.