Leef het levendige Mallorca

Mallorca is het grootste eiland dat behoort tot de Balearen eilanden groep. Dit eiland ligt in de Middellandse Zee. Palma de Mallorca is de grootste stad en tevens de hoofdstad van dit eiland. De grootste aantrekkingskracht voor de toeristen is toch wel de zee en de stranden en het uitgaansleven, dat Mallorca te bieden heeft. Doordat Mallorca overspoeld wordt door toerisme is het een groot deel van zijn historische identiteit kwijtgeraakt. Om het authentieke karakter van Mallorca te kunnen waarnemen moet je het binnenland in trekken. Daar kun je nog de historische achtergrond van dit eiland terugvinden.

Bezienswaardigheden in Mallorca

Eén van de dingen die je zeker niet mag missen is de stad Palma de Mallorca. Je kunt er naar harte lust winkelen, maar dat is niet alles. Je kunt een bezoek brengen aan de prachtige kathedraal La Seu, dat afkomstig is uit de 13e eeuw of aan het kasteel. Op het plein Plaza Mayor kun je genieten van de straatartiesten die laten zien wat ze allemaal in huis hebben. Rust uit van alle indrukken in één van de bars of terrasjes die dit plein rijk is. De uit de 16e en 18e eeuw afstammende huizen van Söller zijn gelegen in een halve maan. Ze worden omgeven door een prachtig uitzicht van groene heuvels met citrusvruchten en olijfbomen. Ook een oase aan rust geeft het bergdorp Valldemossa, waar de omgeving een zee van groen uitstraalt. Het klooster La Cartuja vertelt het verhaal van de beroemde componist Chopin, die daar gewoond heeft. Houdt je van romantiek dan moet je zeker gaan dineren in Porto Cristo, waar je kunt genieten van een schitterend uitzicht over de kust en de zee.

Openbaar vervoer

Alle plaatsen op Mallorca zijn goed te bereiken met de bus. Vooral tussen de toeristische badplaatsen is er een regelmatige busverbinding. Vanuit de hoofdstad Palma de Mallorca zijn er diverse treinverbindingen naar Söller, Inca, Sa Poble en Manacor. Je kunt ook een mooie treinrit maken door het Sierra de Tramuntana gebergte. Wil je vliegen naar Mallorca? Ga dan via Mallorca Airport. Het vliegtuig ligt bij de hoofdstad Palma de Mallorca.