Het drukke Tarragona / Salou

De provincie Tarragona is gelegen in de streek Catalonië. De provincie bestaat uit een 183 tal plaatsen, waarvan vooral de gelijknamige hoofdstad Tarragona en de plaats Salou bezienswaardigheden hebben, die je zeker gezien moet hebben. Met zijn ruim 800.000 inwoners is deze provincie zeker niet het dichtstbevolkte gebied van Spanje. De Costa Dorada is behoorlijk populair onder de toeristen. Vooral de Engelse en Russische toeristen trekken massaal naar dit gebied. De stad Tarrangona is een havenstad, maar heeft daarnaast ook nog een idyllisch historisch centrum. Ongeveer 10 kilometer verderop ligt Salou, wat de andere toeristische trekpleister is binnen deze provincie.

Bezienswaardigheden in Tarragona / Salou

In Tarragona kun je je ogen uitkijken. Er zijn veel bijzondere bezienswaardigheden om te bezoeken, die resteren uit de Romeinse tijd. Al deze overblijfselen staan geregistreerd als Wereld Erfgoed. Dicht bij het strand van de hoofdstad Tarragona ligt het Amfitheater. Vroeger vochten hier de gladiotoren en wilde dieren. De hoger gelegen Kathedraal de Sta Maria is jammer genoeg nooit helemaal voltooid. Je kunt deze prachtige kathedraal bereiken via het oude stadscentrum. Houdt er wel rekening mee dat het een flinke klim is. Je kunt ook een wandeling maken over de stadsmuur of het aquaduct bezoeken dat een flink eind buiten de stad ligt. Wil je genieten van een spectaculair uitzicht, wandel dan over de 2 km lange boulevard Rambla Nova. Aan het eind heb je een prachtig uitzicht over de haven en de zee. Als je helemaal naar beneden loopt, kom je uiteindelijk bij de haven terecht, waar je tal van gezellige visrestaurantjes vindt.

De badplaats Salou heeft schitterende lange zandstranden die worden onderbroken door heftige rotspartijen en inhammen. Het is heerlijk toeven op de boulevard en wil je een frisse neus halen, dan kun je een duik nemen of met een sneltreinvaart van de glijbanen zoeven in het PortAventura Aquatic Park. Hier kunnen zowel jong als oud genieten van alle luxe faciliteiten. Maar ook voor historische gebouwen en monumenten kun je heel goed in Salou terecht. De katholieke kerk Iglesia Santa Maria del mar is de oudste kerk die het stadje rijk is. Het dateert uit 1766 en is gebouwd door zeelieden en hun families. De kerk bevat prachtige schilderijen, die door de schilders Lluís Güell en Joseph Grau Garriga persoonlijk zijn geschilderd. Bekijk tijdens je wandeling ook het monument voor de visser en het monument Jaume I. Om alle indrukken te laten bezinken kun je tot rust komen in het Botanische Parc of het Parc de Salou. Als je alles wilt zien, moet je er wel een aantal dagen voor uit trekken.

In en rond Salou vind je bovendien de leukste campings en vakantieparken. Hou jij van kamperen op een gezellige Spaanse camping? Dan heb je hier in de regio voldoende keuze.

Openbaar vervoer

In Salou en omgeving kun je gebruikmaken van verschillende soorten van openbaar vervoer. Vanaf het station kun je de trein nemen in diverse richtingen. Ook kun je reizen met de bus. De bus maatschappij ALSA verzorgt vervoer naar allerlei grote steden in Spanje. Wil je reizen in de directe omgeving van Salou, dan je gebruikmaken van de diensten van busmaatschappij PLANA. Elk half uur kun je van Salou naar de stad Tarragona reizen. De prijs varieert tussen de € 1,20 en de € 2,55. Je bent het goedkoopst uit als je een elektronische tienrittenkaart aanschaft. Wil je een dagje de stad Barcelona bezoeken dan heb je al voor € 22,– een retourticket.