Verrassend Valencia

Valencia is aan de kust gelegen is de derde grootste stad van heel Spanje met ruim 800.000 inwoners, na Madrid en Barcelona. Het is de hoofdstad van de provincie Autonome. Iedere dag worden er toeristen vanuit de hele wereld naar deze waanzinnige stad getrokken. Naast de grote historische achtergrond is Valencia ook de stad van de Kunsten en wetenschappers. Maar ook voor de strandliefhebbers is het goed toeven in deze stad. De zandstranden zijn groot en je kunt een heerlijke frisse duik nemen in de Middellandse Zee. Valencia heeft gezellige eettentjes waar je uitgebreid kunt genieten van Valenciaanse keuken die vooral bestaat uit rijstgerechten.

Bezienswaardigheden in Valencia

Valencia heeft een aantal bezienswaardigheden die je zeker in je leven gezien moet hebben. Eén van de dingen die zeker een bezoek waard is, is het Oceanogràfic, waar je het synchroon zwemmen van dolfijnen kunt beleven en vele andere mooie zeedieren kunt spotten. In de maanden juli en augustus kun je ook naar de nachtvoorstelling in dit grootste aquaria van Europa. Zeker interessant is het wetenschappelijk museum Principe Felipe. En natuurlijk mag een bezoek aan de grootste projectiezaal van Spanje, Valencia Hemisferic, niet ontbreken. Dit IMAX theater brengt films op een hol scherm van meer dan 900 vierkante meter. Je waant je op een hele aparte manier in de film. En als je nog tijd over hebt, wandel dan eens over de Mercado Central, waar je allerlei traditionele lekkernijen kunt proeven. Maar ook het voetbalstadion Estadio Mestalla is zeker de moeite waard. Andere bijzondere bezienswaardigheden zijn Musea de las Ciencias, het Agora en de Palau de les Arts, die allemaal tot de stad van de kunst behoren.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Valencia is goed geregeld, er rijden regelmatig diverse stadsbussen naar allerlei bezienswaardigheden van de stad. Je moet er wel rekening mee houden dat de bussen ’s avonds laat niet meer rijden. Echter dan kun je eenvoudig gebruik maken van het speciale bus nachtnetwerk. Het kaartje kun je bij de buschauffeur kopen of in de supermarkt of kiosk. Je kunt ook gebruik maken van het metronetwerk. Houdt er dan wel rekening mee dat je voor de verschillende zones, verschillende kaartjes nodig hebt. Valencia is ook goed te ontdekken per fiets.

Er is een relatief groot vliegveld in het westen van de stad te vinden; Valencia Airport. Meer dan 8 miljoen passagiers in 2022 waarvan bijna 5 procent vanuit Amsterdam Schiphol Airport. KLM, Transavia en Vueling bieden dagelijkse vluchten aan, terwijl Transavia ook vanuit Eindhoven en Rotterdam vluchten aanbiedt. Ryanair doet het ook nog vanuit Eindhoven.